In de outback (update) - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Astrid Nieuwenhuizen - WaarBenJij.nu In de outback (update) - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Astrid Nieuwenhuizen - WaarBenJij.nu

In de outback (update)

Door: Astrid

Blijf op de hoogte en volg Astrid

11 Maart 2007 | Australië, Alice Springs

G'day allemaal!

Waar zal ik beginnen. De groep (19-32) word steeds gezelliger, doen steeds meer samen en hebben veel lol! Vanaf morgen komen er nog 7 nieuwe mensen bij die alleen Ayers Rock willen zien dus het kan alleen maar gezelliger worden!

Ik heb gewoon te veel gezien en gedaan hier om alles vertellen, maar doe mijn best... Dus een paar highlights!

De lodge waar we op dit moment bivakeren is niet erg safe. Er lopen veel aboriginals rond en ze zijn erg intimiderend. De deuren van onze kamers sluiten niet goed, dus zijn we genoodzaakt elke keer al onze waardevolle bezittingen mee te nemen.

De natuur hier blijft me verbazen. Overal waar we komen kunnen we in meertjes zwemmen, is ook wel erg fijn in 45 graden hitte moet ik zeggen. Iedere dag wandelen we toch wel zo'n 1 tot 2 uur door de natuur en spotten iedere dag weer andere beestjes. Waterslangetjes, krokodilletjes, veel vogels, kangaroes, wallabee's etc.. Tevens zijn we genoodzaakt 6 tot 8 liter water op een dag te drinken i.v.m. de hitte.

Als surprise heeft de reisleiding ons meegenomen naar hun vrienden in Alice Springs. Deze mensen vangen kangaroes op wanneer deze als jonkies in het wild gevonden worden. Het zijn echt net kinderen en willen alleen in een zak worden vastgehouden. Ik heb er zelf ook een half uurtje mee rondgelopen :D Tevens konden we een didgeridoo (instument van de aboriginals) proberen. Erg moeilijk om geluid uit te krijgen, maar na 15 minuten oefenen is het me uiteindelijk, als een van de weinigen, toch gelukt!!!!

De luchtballontocht vanmorgen was GAAF! Het was het zeker waard om midden in de nacht je bed uit te kruipen en een geschikte plek te vinden om met de ballon op te kunnen stijgen om de zonsopgang te bekijken en wilde dieren te spotten boven de desert van Alice Springs! En ja natuurlijk... na de luchtballontocht was er een champagne-ontbijt, en niet te weinig ook niet! ;) Een iemand van onze groep was totaal van het padje af en hebben we naar huis moeten dragen!

Ankomende dagen gaan we weer back-to-basic, dus weer slapen in onze swag :(. Ik heb nog niet zo iets van WOW, maar het kamvuur en de BBQ's maken een hoop goed! Als het goed is gaan we Ayers Rock beklimmen waar ik erg veel zin in heb!

Heel veel liefs Astrid

• 11 Maart 2007 - 06:06

Frieda:

Zonnebrand 20 factor gebruik je toch wel?
    IK vind je verhaal spannend en ben blij dat je het zo enthousiast opschrijft. Plezier!

• 11 Maart 2007 - 20:14

Arnoud:

Leuk joh! Zo te horen is het allemaal de moeite waard. Ben je nu nog steeds bang voor beestjes? ;) Veel plezier nog de komende weken! Is je foto stickie nog niet vol? Groetjes! uit Ehvn!!

• 12 Maart 2007 - 13:48

Miranda:

Hee Astrid,

Klinkt allemaal erg spannend hoor! Champagne-ontbijtje zal er de komende dagen niet in zitten begrijp ik....past ook niet echt he, bij back-to-basic!!
    Veel plezier nog en klimse!

Groetjes, Eemnes

• 12 Maart 2007 - 14:32

Stefan:

haa schat,

zo te lezen zit je helemaal op je plekkie daar... maruuh.. kom toch maar weer terug :P

gr stefan
    (H)

• 13 Maart 2007 - 19:31

Priscilla :

Hoihoi

Klinkt goed, zo'n vakantie! En zo te horen heb je er ook een nieuwe hobby bij, de didgeridoo, alleen een beetje lastig mee te nemen in het vliegtuig :-)
    Nog even over het weer, bij ons geen 45 graden maar toch mogen we niet klagen. Nu al een dag of drie overdag rond de 17 graden in de zon!

Nog een fijne vakantie en tot binnenkort (kom zeker foto's kijken).

Groetjes Priscilla

• 13 Maart 2007 - 21:26

Leontien:

Jeetje klinkt wel erg leuk allemaal! Volgens mij verveel je je geen seconden en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Nou SWAGSE zal ik maar zeggen!
    Greet Leo

• 14 Maart 2007 - 20:30

Willy En Evert:

Leuk je verhaal gelezen te hebben.Denk goed om jezelf,drink veel en smeer veel!heb nog een leuke tijd.groetjes.