De gezellige decembermaand - Reisverslag uit Doha, Qatar van Astrid Nieuwenhuizen - WaarBenJij.nu De gezellige decembermaand - Reisverslag uit Doha, Qatar van Astrid Nieuwenhuizen - WaarBenJij.nu

De gezellige decembermaand

Door: Astrid van Nieuwenhuizen

Blijf op de hoogte en volg Astrid

11 December 2012 | Qatar, Doha

-weer een reden om te feesten -

Zo net voor 2013 barst het met de feestjes over de hele wereld. Waar op 5 december Sinterklaas nog voorbij kwam is het hier in Doha inmiddels tijd geworden voor allerhande feestjes.

Voor ons begon dat op een BBQ bij Jane en Steve. En dan te bedenken dat het december is en zo’n 22 graden. Veel drank, lekker eten, BBQ aan, gezellige mensen muziek erbij en kletsen maar. Voor Camiel een uitgelezen kans om met de heren te kunnen netwerken. Blijken hier toch ook nog mensen tussen te zitten die met de metrostations bezig zijn!

Het ene feest is nog niet ten einde, of het volgende feest dient zich al aan. Verast kijk ik Camiel aan hoe we dit in nog 1,5 maand allemaal moeten doen. Er waren immers nog zoveel leuke dingen te doen! Heel Qatar maakt zich op dit moment op voor National Day op 18 december. Dit is een feest ter ere van de oprichting van de staat Qatar op 18 december 1878. Er schijnt een militaire parade te zijn (op kamelen) voor het paleis, buikdansers, veel eten, muziek, dj’s en niet te vergeten een spectaculair vuurwerk als afsluiter. Al snel staat ons besluit vast om dus pas 19 december met onze VISA vernieuwing aan de slag te gaan.

Voor deze visa ronde moeten we het land uit. Een toeristen visum kan maar 1 keer worden verlengd. Bye bye Doha, welcome Dubai! Ik ben best benieuwd wat ik van Dubai zal vinden. Om mij heen hoor ik dat het nog grootser, nog duurder en nog sjieker is. Dat zal wel weer geen shoppen worden denk ik zo.

Maar first things first! Aankomende vrijdag zijn we uitgenodigd op een feest bij het bedrijf waar Camiel nu werkzaam is. We worden verwacht in een groot resort/hotel om te komen eten, drinken, dansen, spelletjes doen en onze hollandse gezelligheid mee te brengen.

Natuurlijk moeten we in dit geheel niet vergeten dat het ook bijna kerst is. Ons hotel heeft sinds een week een kerstboom staan waar zelfs het hotelpersoneel van onder de indruk is. We worden door het personeel ingefluisterd dat er 22 december feest is in de lobby. Er komen buikdansers, muziek en eten maar.. de vaste gasten moeten zeker komen…!

Tot slot hebben we dan 29 december nog een feestje bij Allard, de baas van Camiel hier in Qatar en wordt het nog oudjaarsavond. Dus zoals ik al zei, de tijd vliegt en heb nauwelijks tijd om na te denken want het is gewoon al bijna januari!

Wel jammer dat ik twee hele speciale, bijzondere verjaardagen moet missen deze tijd. Pap, mam, hopelijk worden jullie samen hand in hand honderd-en-twintig-jaar en mogen wij over skype lekker meegenieten. Dat feestje komt als wij terug komen ;) !

Voor ons vliegt de tijd hier dus en voor m’n gevoel ben ik al bijna weer aan het inpakken om terug naar Nederland te gaan . Hele fijne feest-dagen voor iedereen en tot snel!

Liefs Astrid en Camiel

• 11 December 2012 - 07:43

Karin:

Ha As,

Klinkt echt allemaal super en onwijs veel indrukken!! Bovendien jou kennende ook super veel en mooie foto's, ben straks echt ontzettend benieuwd!!!

Hier heb je inmiddes de eerste sneeuw al gemist, maar gelukkig was het maar kort.

Sterkte met jullie drukke programma en blijf vooral genieten,

liefs Karin

• 11 December 2012 - 07:54

Frieda En Cees:

We whis you a..... Ja wat wensen wij jullie niet toe. Blijf genieten saampies, zowel in het werk van Camiel alsook in de a.s. Vele bijzondere feestelijke momenten. Liefs uit Bruchem

Verslag uit: Qatar, Doha

Moving on to Qatar

Wij gaan verhuizen…
- Waar gaan jullie wonen dan? -

Leuk hè, om te zeggen dat we samen gaan verhuizen. Vraag van jullie is dan waarheen?
Ietwat voorzichtig willen wij dat zeker met jullie delen. Om nou namelijk twee huizen te hebben en te betalen is in deze onzekere tijd wel heel erg decadent. Het is nou eenmaal wat simpeler om een huurwoning op te zeggen bij de woningstichting, dus vanaf heden wonen we te Sint Michielsgestel.

Maar dit adres is tijdelijk. Wij horen jullie al denken: “Wat zeg je daar nou?” Net vertellen jullie nog dat het een beetje te decadent is om 2 huizen te hebben, en hebben jullie een nieuwbouwhuis op het oog dan? Om in de tijdelijkheid te blijven, we gaan tijdelijk naar het buitenland verhuizen. - we komen wel terug hoor! -

Schrik! Ja, dat was ook onze eerste reactie. Camiel kreeg maandag 23 januari de vraag om eens na te denken om een werk in het buitenland te gaan begeleiden. Dus dat werd praten en denken over onze toekomst samen, het gehele plaatje in kaart brengen zeg maar. Blij, onzeker maar gniffelend met een knipoog naar de toekomst hebben we JA gezegd. Wij willen dit buitenlandse avontuur wel aangaan.

Dus wat hebben we nu: “Een avontuur in het buitenland voor langere tijd.” Wij horen jullie al denken: “Binnen of buiten Europa, koud of warm, skype of bellen, tijdverschil groot of klein?” We gaan naar een schiereiland dat grenst aan Saoedi-Arabië en ten oosten ligt van Bahrein. Hebben jullie het al geraden? Juistem, we gaan naar Qatar, die grote zandbak waar het in de zomer kan oplopen tot de 50 graden celsius!

Exacte data, vliegtijden, adressen en andere bijkomstigheden volgen nog… Een ding is zeker, we gaan!